Linkek Kapcsolat Kik vagyunk? Adatvédelem Szabályok GYÍK Történet mentése Hívd meg egy barátod Könyvjelző English Hungarian
air fire water earth
Történet olvasása
2009.12.28  A regényem bevezetője 3....

Pár éve, mikor a pályát kezdte meg kellett dolgoznia azért, hogy fiatal kora ellenére tiszteljék a tanítványok, és be tudják tartani azt a távolságot, amit be illik. Persze Huba szerint ez mindössze egy hajszál, korántsem három lépés, inkább egy. De azt annál fontosabb megtartani, és meg is tartják. Ez az egy lépés teszi lehetővé számára, hogy megőrizze magánélete egy egyelőre titkolt szegletét. A szegletet, ami Hubát azzá teszi aki. Az adottságot, mely nyílttá, őszintévé és elfogadóvá formálta. A részét, mely megtanította, hogy tisztelje önmagát, tiszteljen másokat, és mindenkiben felfedezze az értéket. A szegmenst, melyből Huba szerint végtelen kreativitása is fakad, és az, hogy kiválóan kijön az emberekkel, nemre és korra való tekintet nélkül. Mégis rejtve kell, hogy őrizze ezt a tulajdonságát, mely valójában nem nagyobb dolog, mint az, hogy barna a haja, vagy, hogy szereti a brit pop-ot, esetleg, hogy imádja az aranygaluskát, de nem szereti a krumpli főzeléket. Szerinte a sok 100 emberi tulajdonság közül, ami egy ember személyiségét adja, ez csupán egy. Nem ettől lesz jó ember valaki, vagy rossz. És esetében ez a dolog inspiráció, harc, soha meg nem nyugvás, állandó vágy a fejlődésre. Nem az emberek ellen van, hanem az emberekért. Mégis ha kiderülne, lehet, hogy elveszítené mindazt, ami fontos neki. Elveszítené mindazt a szépet, amit felépített, mert meleg.

            Lívia épp a boltot zárja. Egy helyet bérel a sétáló utcában, de a vállalkozás a sajátja. Imádja az üzletét, melynek a Kristály Zug nevet adta. Valójában egy ezoterikus boltról van szó, ahol kapható mindenféle különleges kacat, füstölők és gyertyák, szobrocskák, ajándéktárgyak, indiai könyvek és képek, teák stb. Sajátos atmoszférája van a helynek. A vásárlók szeretnek betérni, akárcsak nézelődni is. Ahogy belépsz az ajtón, megszólal egy szélcsengő, és mintha egy varázsfátylon lépnél át, belecsöppensz a csodavilágba. Van, aki csak azért jár be, hogy lelki nyugalomra leljen, feltöltődjön, és beszélgessen Líviával és Danival. Ezt bárki könnyedén megteheti a kényelmes babzsák üléseken, melyek indiai vászonhuzatba vannak húzva. Eredeti indiai anyagról van szó, amit még Dani hozott egy éve, mikor kint járt Indiában. És ha megszomjaznál, teát is készítenek neked ők ketten. Persze egyéb dísztárgyak is színesítik a Kristály Zugot, amiket szintén Dani hozott a jaipuri bazárból.

Copyright © 2024 Színes Web Kft.