Links Contact Us About us Privacy Terms FAQ Add feedback Invite a friend Bookmark English Hungarian
air fire water earth

 

Reserved89's blog / Nem kategorizált / A kevesebb néha több
A kevesebb néha több
OctoberOctober 2 comments Nem kategorizált Nem kategorizált

A hétvégén lehalt a Pride.hu, az egyik klasszikus nagy magyar meleg honlap és társkereső.


Még nem kaptam hírt róla, de valószínű, hogy nem a hatalmas látogatottság ártott meg a szervereknek, hanem csak szépen csendben abbahagyták a fenntartását. A Pride.hu társkeresője meglehetősen múlt századinak tűnt, amikor utoljára láttam. Gyakorlatilag egy társkereső hirdetésre hasonlított, az egymás közti jelzésekre, kommunikációra nem sok teret adott. A trendeket követő nagy cégekkel, mint a PlanetRomeo, már nem vehette fel a versenyt. Az oldal márkaneve sem csengett a legjobban az utóbbi években, a melegfelvonulást (magyarul Meleg Méltóság Menete, angolul Budapest Pride) övező botrányok és viták valószínűleg hatottak a Pride.hu megítélésére is.


Összességében talán mégis jobb, ha kevesebb társkereső van a piacon. Lássuk be, a magyar népesség (és ezen belül az a LMBTQ... arány is) világviszonylatban kicsi, és ehhez képest nagy területen szétszórt. Ha még ezt tetézzük azzal is, hogy egyazon városból is különböző helyeken keresik a párjukat az emberek, akkor nincs túl sok esélyük, hogy egymásra találjanak. Az interneten gyakran találkozni olyanokkal, akik csak egy vagy két meleg oldalt látogatnak gyakrabban, és még csak nem is a legnagyobbakat. Ha kevesebb társkereső oldal van, akkor talán egy-egy oldalt többen keresnek majd fel.


Persze a sokszínűség érték - egy darabig. Sokan vannak, akiknek nem tetszik némely társkereső stílusa, akár az oldal felépítése, akár az ottani társaság miatt. Főleg azt szokták kritizálni, ha társkeresés helyett túlzottan a szexpartner-keresés irányába tolódik az oldal. Ezért kifejezetten jó, ha több oldal közül is lehet választani, így többen találhatnak olyat, ahol otthon érezhetik magukat. De sok kis oldal fenntartásának nincs sok értelme, sem a reklámbevételek, sem a társkeresés szempontjából.

TagsTags:  
Comments

Description
Reserved89
Posts: 23
Comments: 71
társkeresés és egyéb katasztrófák
Categories
Tags
Copyright © 2024 Színes Web Ltd.