Links Contact Us About us Privacy Terms FAQ Add feedback Invite a friend Bookmark English Hungarian
air fire water earth

 

Reserved89's blog / Nem kategorizált / Esti mese politikáról és biológiáról
Esti mese politikáról és biológiáról
MayMay 0 comments Nem kategorizált Nem kategorizált

A homofóbia-ellenes vagy miféle világnap alkalmából váratlan módon végre hír lett a homoszexuálisok magyarországi megítélése. Orbán Viktor, egy heteroszexuális párkapcsolatban élő politikus azt mondta, hogy szerinte most mindenkinek jó, és nagyon nem ajánlja, hogy a szexuális kisebbségek ezt az állapotot megbolygassák... Szó szót követett, és az értelmes érvek mellett elkezdődött a vagdalkozás is. Például Ungár Klára kijelentette, hogy úgy tudja, Kocsis Máté fideszes polgármesternek személyes okokból is tiltakoznia kellene. Magyarán szólva: "még közöttetek is vannak melegek, barom".

 

Nyilván nem tudjuk, mennyire van igaza, de valószínűleg igaza van. Egyrészt Ungár maga is leszbikus, tehát rengeteg pletyka juthat el hozzá a témáról, másrészt pedig az ő helyzetében az ember már nem engedheti meg magának, hogy légből kapott dolgokkal vádaskodjon. Akkor nagyon hamar hiteltelenné válna. Tehát tegyük fel, hogy Ungár Klára igazat mondott.

 

Eltekintve attól, hogy ez rendkívül etikátlan volt (már ha azt nézzük, hogy a politikus is ember, és egy ilyen libsi országban, mint a mienk, nekik is joguk van a magánélethez), a hír nagyon érdekes. Kocsis Máté volt ugyanis az, akiről már a 2010-es kampányidőszakban feltűnt nekem, hogy mennyire nem illik a többi politikusarc közé. Nem láttam mást, csak egy-egy plakátot, de mégis felmerült bennem, hogy talán nem heteró. (Aki még nem ismeri, a www.kocsismate.hu oldalon megnézheti magának.)

 

Mindenki ismeri a melegekről alkotott sztereotípiákat. Szőrtelen, lányos arc, vékony, ápolt test, magas hang, színes ruhák, erős gesztikuláció, és úgy általában a férfias viselkedés teljes hiánya. Persze mindenki ismer szőrtelen, vékony, kappanhangú heteró fiúkat, és a színes pólók is elég divatosak lettek az elmúlt uszkve hatvan évben, de a kép azért erősen tartja magát. Nyilván egy polgármesterjelölt ezt a buziskodást nem engedhette meg magának. Akkor viszont hogy lehet az, hogy egy-egy kép alapján ugyanazt gondoltam, mint Ungár Klára?

 

A homoszexualitás arcról nem felismerhető. Pár éve amcsi kutatók végeztek egy érdekes kísérletet, amiben kimutatták, hogy a menstruáló nők viszonylag jól felismerik arcról a melegeket, de azért azt elismerték, hogy még a nők is sokszor tévednek. Én pedig nem vagyok nő :) Az arca tehát önmagában nem lehetett nyomravezető. Biztos százával vannak Kocsis Mátéhoz hasonló heteró férfiak.

 

Az egyetlen jó tippem az, hogy talán a stílusa alapján tűnt melegnek. Kocsis leginkább azzal különbözik a többi politikustól, hogy fiatalosan néz ki. Ez részben a korából adódik (5-10 évvel fiatalabb Lázár Jánosnál és Rogán Antalnál), részben viszont tudatos döntés eredménye. A fiatalok gyakran szakállat vagy bajuszt növesztenek, hogy idősebbnek és férfiasabbnak tűnjenek, Kocsis viszont nem tette ezt. Az arckifejezése sem erőt és önbizalmat próbál sugallni, mint a többi kampányarc - ez megint csak tudatos döntés. Kocsis tehát tudatosan nem akar olyannak látszani, mint a fiatal férfiak többsége: tudatosan fiús külsejű akar lenni. Ez pedig nagyon gyakori a melegeknél. Valószínűleg szimplán biológiai okai vannak: ahogy a heteró férfiak a fiatalos nőkhöz vonzódnak, ugyanúgy imádják a melegek a fiatalos férfiakat.

 

Na persze van még egy lehetséges magyarázat: az, hogy én sok emberről feltételezem, hogy meleg. A sok "gyanúsított" között azután már csak a nagy számok törvénye miatt is akadnia kellett egynek...

 

TagsTags:  
Comments
  • There are no comments yet

Description
Reserved89
Posts: 23
Comments: 71
társkeresés és egyéb katasztrófák
Categories
Tags
Copyright © 2024 Színes Web Ltd.