Links Contact Us About us Privacy Terms FAQ Add feedback Invite a friend Bookmark English Hungarian
air fire water earth

 

Reserved89's blog / Nem kategorizált / Update 2: Kocsis nem meleg, hanem magyar
Update 2: Kocsis nem meleg, hanem magyar
JulyJuly 2 comments Nem kategorizált Nem kategorizált

A Kocsis Máté életét bemutató sorozatunk újabb részhez érkezett. Dobpergés... Vajon ezúttal mit talált ki Kocsis Nemvagyokbuzeráns Máté?

 

Kocsis Máté a pesti nyolcker fideszes polgármestere jó öt éve, és a közhiedelemmel ellentétben nem buzi. Elég sokoldalú ember, az elmúlt években többek között ezeket a címeket szerezte még meg:

 • a budapesti Fidesz szervezet alelnöke
 • a Fidesz (az egész, nagy pártszervezet) kommunikációs igazgatója
 • a Fradi alelnöke (a Fradi amúgy a 9. kerület szervezete, szóval itt polgármesteri befolyása nem nagyon lehetett)
 • a Fradi női kézilabda-szakosztály elnökségi tagja
 • a magyar kézilabda szövetség elnöke
 • valamint Az Ember, Aki Bezáratta Az Egyetlen Jól Működő Magyar Tűcsereprogramot.

Egy kommunikációs igazgatóhoz mondjuk némiképp méltatlan volt az, ahogy Kocsis az őt ért személyes támadásokat kezelte ("nem vagyok buzeráns"). A legújabb ötlete viszont már sejteti, hogy miféle ördögi képességek tették alkalmassá erre a pozícióra.

 

Mint mindenki tudja, a napokban az amerikai legfelsőbb bíróság engedélyezte a melegházasságot az Egyesült Államok egész területén. Ezután számos cég kifejezte szolidaritását a melegekkel, a Facebook pedig készített egy eszközt, amivel a Facebook profilunkon is megtehetjük ugyanezt: egy kis programmal, ami szivárványos zászlót montíroz a profilképünkre. Ezzel a szívderítő kis eszközzel több mint 26 millió ember élt, köztük hírességek, fideszes politikusok is.

 

Kocsis Máté erre reagálva annyit tett, hogy rámontírozott a profilképére egy magyar zászlót.

 

Általában egy magyar zászló nem sok magyar emberből vágja ki a biztosítékot, de itt és most nehéz nem arra gondolni, hogy Kocsis szembeállította a magyar zászlót a szivárványossal. Mintha az igaz magyarok mind heterók lennének, és az az uszkve kétszázezer meleg, biszexuális, transznemű, stb. stb. stb. magyar ember, aki nem heteró, nem is létezne. Mintha ők nem beszélnék a nyelvet, nem fizetnének adót, és nem szavaznának a választásokon. Mintha bármi köze lenne egymáshoz ennek a két dolognak, a szexualitásnak és a hazaszeretetnek.

 

Amit Kocsis ezzel mondani akart, az nyilvánvaló baromság. Akkora baromság, hogy igazából el se kell mondani, miért az. Felesleges lenne itt rámutatni arra, hogy a történelmi hazaárulók többsége heteró volt. Idézhetném itt az alkotmányt, amit fideszesek írtak (konkrétan Szájer József, akiről szintén azt tartja a fáma, hogy nem veti meg a férfiakat): "Születésével a magyar állampolgár gyermeke magyar állampolgár." Egy szó sincs benne arról, hogy ne lenne magyar az, aki felnőtt korában vele azonos nemű embernek vakargatja a hasát.

 

Igaz, az sincs benne, hogy a politikusoknak tartózkodniuk kellene a népbutítástól.

 

Egyébként számos orosz is ugyanígy tett, mint Kocsis, nemzeti zászlót raktak a profilképükre. Nehogy már esetleg elfogadják a valóságot.

 

A szomorú az, hogy Kocsis Máté valószínűleg maga is tudta, hogy amit mond, az baromság. Szerintem nem azért viselkedett kirekesztően, mert hisz abban, hogy a melegek nem igazi magyarok, vagy hogy a nemzet lényegéhez tartozik a homofóbia, és menten megszakadna az árpádi vérvonal, ha esetleg normálisan viselkednénk valakivel, aki nem heteró. Mégis kirakta ezt a profilképet, mert rengeteg magyar ember van, aki hisz ezekben. Szemérmetlenül, populista módon (most kerestem egy magyar szót a populistára, de a népbutítón kívül nem találtam, az meg nem az igazi; annyira vakok vagyunk rá, hogy nincs is rá szavunk?) kihasználja ezeknek az embereknek a naiv hitét, azért, hogy a saját jóhírét mentse, és minél több szavazatot tartson meg a következő választásokig.

 

Mondhatnánk, hogy Ungár Klára kezdte, Kocsis csak visszaütött. De ez nem egy utcai verekedés, hanem csak politika, azaz nagy közönség előtt játszott üzengetés. Itt nem érvényesek az utcai verekedések szabályai: Kocsis Máté megőrizhette volna a méltóságát. De, a játék szabályai szerint, a szavazatszerzés fontosabb volt, mint a saját emberi méltósága.

 

Még nem tudjuk, hogy Kocsis Máté heteroszexuális-e, de azt már biztosan tudjuk, hogy tahó.

TagsTags:  
Comments
 • NesABy NesA 3274 Days Ago
  0 points    
  ...Vagy Március 15-ei aktualitással zászlósodott be. Itt az idő, most vagy soha - helyett jobb későn, mint soha. De reméljük ezentúl nem felejti el...

Description
Reserved89
Posts: 23
Comments: 71
társkeresés és egyéb katasztrófák
Categories
Tags
Copyright © 2024 Színes Web Ltd.