Links Contact Us About us Privacy Terms FAQ Add feedback Invite a friend Bookmark English Hungarian
air fire water earth

 

NesA's blog / Nem kategorizált / Fantasztikus négyes
Fantasztikus négyes
JuneJune 9 comments Nem kategorizált Nem kategorizált

Valamelyik nap az jutott eszünkbe, hogy ha majd lesz saját és közös haciendánk, akkor valamivel mégis csak meg kell csalni a kíváncsi tekinteteket. Sok ugye a sötét kőbunkó, aminek csípi a szemét a homoszexualitás... és hát ki tudja, miféle szomszédsággal lennénk megáldva. Legalább egy-két meleggyűlölő biztos lenne a környéken, és csak idő kérdése lenne, hogy szagot fogjanak, látva, hogy eme két hímegyed csakugyan kettecskén él együtt ottan. Aztán innen már csak egy apró szikra műve lenne a következő lépés, amikor is arra ébredünk, hogy ég a ház fölöttünk. Lehet, hogy ezek túlzó rémképek, de jobb minden kockázatot kiiktatni, ami ismeretes és 0-tól különböző valószínűségű.

Hogyan lehetséges akkor megtéveszteni az illetéktelen külvilágot, hogy ami a mi dolgunk, az az is maradjon? Erre jött ötletként a "fantasztikus négyes", amelynek egyik fele mi, másik fele pedig két egymást szerető csaj. Csak egy tipikus életkép: a bejárati ajtóig úgy megyünk mint két heteró házaspár, akik anyagi megfontolásból laknak egy fedél alatt, ám amint bezárult mögöttünk az ajtó, fiúk jobbra, lányok balra... Ezzel elvileg kizárható lenne a társadalmi megítélésből eredő erőszak és diszkrimináció kockázata, akár a gyerekvállalás is megoldható lenne a későbbiekben, nem is beszélve a családi adókedvezményekről és egyéb benefíciumokról, amikkel a konzervatív kormányzat igyekszik mélyen benyalni a családos szavazóknak az egyedülállók terhére. További veszélyforrások merülnek fel azonban, amelyek személyi jellegűek... Hogyan történne a költségvetés, anyagi elszámolás? Mi van, ha megromlik a kapcsolat köztünk és a csajok közt, vagy ők szakítanak időközben, vagy netalán mi... Hogyan fog történni onnantól kezdve a vagyonon történő osztozkodás, stb. Bár ezek elsősorban a pénztárcának fájnának, míg az égési sérülések sokkal inkább nekünk. És előbbieket előre lehet rendezni bonyolult szerződésrendszerekkel, utóbbiak elleni védettségünket azonban csak a társadalmi szerződés "garantálja", amelyet az idők kezdetén kötöttünk Az Állammal, s amelyben ma már igen kevés bizodalmunk van...

Nyílván nem mi találtuk fel ezzel a spanyolviaszt... Biztosan vannak, akik próbáltak így élni, vagy jelenleg is megoldják... Arra már kevesebb az esély, hogy ezen a fórumon jelen vannak, de ha mégis, hátha megosztják tapasztalataikat. Továbbá ez csak amolyan fura ötlet, nem pedig megvalósításra szánt koncepció, de azért elgondolkodtunk rajta.

TagsTags:  
Comments
 • By Anonymous 2834 Days Ago
  0 points    
  Az alapszituáció foglalkoztatott régebben engem is. (Ma már inkább lakásban gondolkozok, nem házban, úgyhogy a téma most épp jegelve.)
  Anno máshogy akartam megoldani a fenti dilemmát.
  Ha két családot feltételezel (két srác - két lány), akkor eleve nagyobb családi ház kell, hogy elférjetek. Talán egyszerűbb egy kisebb ház esetében átverni a szomszédságot némi álcázással. Ehhez én egy plusz bejárati ajtót akartam a házra, kvázi ikerházasítani látszólag az épületet.
  Két külön postaláda, két kapucsengő, két bejárati ajtó. Odabent persze nem két lakás lenne, hanem egy.
  Hogy végképp egy kisebb ikerháznak/társasháznak nézzék kívülről, még egy harmadik nevet is simán kiírnék a kapura, mondjuk egy Kovács Bélánét. :)
  Ennyi után én már nyugodtan aludnék az esetleges homofób szomszédoktól.
 • Reserved89By Reserved89 2833 Days Ago
  0 points    
  A benefícium és a bizodalom szép szavak, de az ötlet maga nagyon szomorú. Egy egész életet leélni úgy, hogy még a szomszédok előtt is alakoskodtok... Arról nem is beszélve, hogy a lebukás esélye hatalmas, pl. szinte lehetetlen megoldani, hogy két külön pár az életét annyira összehangolja, hogy még a munkából, moziból, stb. helyről is mindig egyszerre érjenek haza. Szerintem pár hét alatt simán lelepleződik, aki ilyennel próbálkozik.

  A lakás felgyújtása olyasmi, amire még gondolni is szörnyű... Talán a legegyszerűbb védekezés az, ha egy jobbfajta társasházban maradtok. Így a szomszédok a saját lakásukat is veszélyeztetik azzal, ha a tieteket bántják.

  Remélem azért, hogy a legtöbb meleg párnak semmi baja nincs a szomszédaival. Egy párnak nincs, azt tudom, de persze nem lehet azt mondani, hogy ez a félelem teljesen alaptalan.
 • By Anonymous 2649 Days Ago
  0 points    
  Megoldás lehet az is, ha az otthonunkat egy vállalkozás helyszínének vagy műhelynek álcázzuk. Sokan vannak megszállottak, akik éjt nappallá téve dolgoznak egy soha el nem készülő technikai csodán, az esetek többségében hím egyedek.

Description
NesA
Posts: 1
Comments: 9
Ezek itt ilyen közös agyszülemények lesznek, amikben nem tudunk dülőre jutni, vagy csak úgy véljük, mások is érdekes témának tarthatják őket.
Categories
Tags
Copyright © 2023 Színes Web Ltd.