Links Contact Us About us Privacy Terms FAQ Add feedback Invite a friend Bookmark English Hungarian
air fire water earth

 

kukorica's blog / Nem kategorizált / chat szintű kommunikáció
chat szintű kommunikáció
AprilApril 2 comments Nem kategorizált Nem kategorizált

Sok emberrel vitáztam már, hogy fontos vagy nem a bemutatkozás egy fórumon vagy társkeresőben.

Szerintem nagyon fontos a részletes bemutatkozás, a fotó elhelyezése.
Miért?
Legyen társkereső, hobbi vagy álláskereső, céges börze amire regisztrál valaki, manapság megfigyelhető, hogy nem ír vagy csak keveset ír magáról az illető.
„Felesleges írnom itt, mert úgy sem ez számít, írjatok levelet és aztán írok és ismizünk.”
-Az a baj ezzel, hogy sok esetben levélben sem kaptam több információt, csak felületes dumálás lett a vége.-

Miért van ez?
Az az érzés alakult ki bennem (mire gondolhatnék másra), hogy az emberek nagy része nem tud bemutatkozni. Nem tud 8-10 mondatot írni magáról vagy csak felületes közhelyeket présel ki „tollából”.
Ennek sok oka lehet. Egyik az internet, mely lehetővé tette a gyors és egyben elsekélyedett, felületes csevegést (chat szintű kommunikáció). Baj ezzel az, hogy úgy látszik ebből a szemszögből, hogy a kapcsolatok és az érzelmek is elsekélyedtek.

Véleményem szerint a fórumok (társkeresésre is szolgálók) és a társkeresők kizárólag az első egy-két levélváltást szolgálják az ismerkedés folyamatában, úgyszintén az internet többi eszközének is ez a szerepe. Ezt követően a személyes ismerkedésé a terep.
Viszont az ismerkedés megkezdéséhez elengedhetetlen a figyelem felkeltése. Ezt kizárólag csak fotóval és magunkat tükröző bemutatkozó szöveggel érhetjük el.
A profilok olvasói, a profil gazdáját az ott látottak, olvasottak alapján ítélik meg.
Egy üres vagy semmitmondó profil mit sugall?

Comments
 • By Anonymous 5578 Days Ago
  0 points    
  Teljesen igazat adok Neked, Kukorica! Számomra nagyon is ellenszenves az, ha valaki úgy keres meg, mondjuk egy társkeresőben (és itt egy álláskérésről ne is beszéljünk), hogy 5-10 értelmes mondatot nem képes önmagáról írni (azt is teli helyesírási hibával!), arcát nem meri felvállalni. Ilyenkor mindig egy zsákba-macska játékra tudok csak asszociálni.
  Bár vallom, nincs ideálom, mégis kell, hogy valami megfogjon az illetőben (és itt is kitérhetek a munkára, én esetemben egy színdarabra, vagy rendezvényre), mégsem szívesen ismerkedek semmitmondó adatlapok tulajdonosaival, mert egy olyan emberrel sem dolgozni, sem élni nem szeretnék, akinek nincs meg a varázsa, aurája, kisugárzása...
  Mosolygom, és egyben szánom, ha valakinél azt olvasom: ha érdekel valami, kérdezz. És mit? Kezdjük a közhelyekkel, hátha majdcsak ír valamit, ami megfog benne? Én speciel nem szeretem időmet pazarolni ilyenre. Ennél már csak az tetszik jobban, ha valaki idézetekkel, versekkel, dalszövegekkel szúrja teli a bemutatkozó sorokat...
  Sajnálom, hogy ritkán találkozom igazán társat kereső emberekkel (hiszen ha ennyire nem képes valaki, fel nem foghatom, minek regisztrál? Unaloműzés???...).
  Csak 10 mondat... Vagy ez csak kevesünknek fontos?
  Kellemes húsvétot :)
  kölyökkk

Description
kukorica
Posts: 27
Comments: 33
Úgy gondolom, hogy a napi események, melyek velem történnek nem érdekesek, ami érdekes az pedig intim. Így a gondolataimat vagy morgolódásaimat írom le, amikor kedvem van hozzá.
Tags
6 szeretet (6)
4 félelem (4)
4 erkölcs (4)
3 skatulya (3)
2 barátság (2)
2 nevelés (2)
2 aktív (2)
2 szerelem (2)
2 passzív (2)
2 tévhit (2)
2 uni (2)
2 butaság (2)
1 oktatás (1)
1 elfogadás (1)
1 tolerancia (1)
Copyright © 2024 Színes Web Ltd.