Links Contact Us About us Privacy Terms FAQ Add feedback Invite a friend Bookmark English Hungarian
air fire water earth

 

Tags - uni
2009. August 16.2009. August 16.  2 comments  Társadalom, társadalomi reakciók

Létezik vagy sem uni, passzív, aktív?

 

Mire is vonatkozhatnak ezek a szavak?
A társadalomban elterjedt tévhit, hogy a melegek felosztják egymás között a szerepeket férfi és női szerepkörökre. És egy kapcsolatban (legyen az pár napos, egy órás, vagy 10 éves) van egy női szerepet és egy férfi szerepet képviselő ember. Ez vonatkozik a mindennapi teendőkre, háztartásra, szerelmi és lelki életre, szexre egyaránt.
A leegyszerűsített gondolkodás szerint, mely megkérdezi, hogy „Melyikőtök a nő?", a szexre egyszerűsíti le a kérdést.

 

A laikusoknak van egy rossz hírem!
Általbán a homoszexuális kapcsolatokban (legyen 1 napos, 1 hónapos, 12 éves, alkalmi, flört stb.) a viszonyok a két ember között pont olyanok, mint a heteroszexuális kapcsolatokban. Ez igaz a szerelemre, az ismerkedésre, az együttélésre és mindenre, még a szerelmi gyilkosságokat is bele értve. Vagyis a homoszexuális kapcsolatok szinte olyanok, mint a heteroszexuális kapcsolatok.
Viszont megfigyelték, hogy a házimunkában, a ház körüli teendőkben és az ügyintézésekben a homoszexuális párok sokkal inkább megosztják egymással a feladatokat vagyis nincs „ez csak a feleség és ez csak a férj feladata".

 

Azt is megfigyelték, hogy az érzelmi kapcsolatok kicsit mások lettek, alapjában véve azonosak, de az egészséges kapcsolatokban mindkét félben megtalálhatóak a női és férfi érzelmi és gondoskodási jegyek. Sőt ha a szerelem három összetevőjét nézzük (vágy, gondoskodás, intimitás), akkor a gondoskodási ösztön szinte azonos gondolatvilággal jelenik meg mindkét emberben.
A heteroszexuális kapcsolatok jó részében ez eltér és inkább tükrözi a hagyományos családmodell igényeit (nő a családi otthon fenntartása, férfi a család eltartása).

 

Ha a fentieket nézzük, akkor a melegek (kivétel mindig akad) univerzális kategóriába tartoznak.

 


Szexualitás:

Ki dugja meg a másikat vagyis ki a lövész?
Uni: lövész és céltábla, aktív: lövész, passzív: céltábla.
Vagy
uni: befogadó és adó, aktív: adó, passzív: befogadó.


De ennek számomra így semmi értelme nincs!

 

Volt egy fiúka és nagyon tetszett nekem, de félénkségből nem mert semmit tenni, csak hanyatt fekve várta, hogy legyen valami és én a csodálatos farkincájába ültem és meglovagoltam.
Én voltam a befogadó és mégis az aktív!

 

Tehát ezek szerint nem az az aktív aki a másikat rendszerint megdugja vagy nem az a passzív, aki rendszerint befogadja a péniszt. Hanem az az aktív, aki a szerelmi játékban aktívan részt vesz és itt mindegy, hogy mik a részletek, csak az, hogy aktívan részt vesz! Az aktív ember kezdeményez, kacérkodik, néha pár pillanatra vagy percre átengedi a kezdeményezés szerepét. Így a legjobb felállás a szexben az aktív + aktív (nem hagyományos meghatározás szerint)!

 

A passzív pedig az a személy, aki csak fekszik és várja a mennyei mannát vagyis oda tartja a fenekét vagy a száját.

 

Csakhogy, ebben a felállásban a fent hagyományosként elfogadott univerzális szerep nem létezik. És valóban meg is kérdőjelezhető, mint ahogyan a homoszexuális kapcsolatok nagyobbik részében a női szerep is.

 

És akkor kiből lehet aktív?
A jó hír az, hogy mindenki lehet aktív. Ami megakadályozza az embereket az nem más, mint a lustaságuk, de legtöbbször a félelmük és gátlásaik. Gyakorlással vagy szakember segítségével legyőzhető mindkettő.
Természetesen a partnerek kölcsönös figyelme, érdeklődése és egymást segítése is szükséges hozzá.
Mert az aktivitás nem attól függ, hogy ki a dugó és ki a fogó!

 

Tags: aktív passzív uni 

2011. June 11.2011. June 11.  2 comments  kapcsolataink

Korábban már írtam a passzív, aktív, uni dologban (ami számomra továbbra is fura kategorizálás*), most csak rövid kiegészítést írok.

 

Néhány barátom panaszkodott mostanában, hogy amikor szexre kerül a sor, akkor a partner bevágódik az ágyba és várakozik. Amikor megkérdeztem, hogy mire, hogy bemenjetek az ágyba? De nem arra, hanem egyszerűen a szexet úgy képzelték el, hogy fekszenek és akkor a pajti dolgozik rajtuk. Kezdeményezésnek (még szóban sem) halvány jele sem volt.
Sajnos ilyet én is tapasztaltam.
És ezt nevezem passzív félnek (nem akit megdugnak, hanem aki gumibaba).


Több félék vagyunk, és vannak emberek, akik ilyen esetben is durr bele és megdugják a kiszemelt partnert.

Bizonyára vannak sokan, mint ahogyan én is, hogy a szex nem csak testi adottságok alapján, hanem szellemi értékek, szeretet (nem feltétlen csak szerelemre gondolok) alapján jön létre (még flört esetén is). Én el nem tudom képzelni a szeretkezést (direkt nem szexnek írom) úgy, hogy a partnerem nem vesz részt benne és passzívan várakozik. Mindegy, hogy megdugjuk egymást vagy nem vagy más játékok kerülnek előtérbe, de az aktivitás számomra az, ha a partner fizikailag és szellemileg részt vesz a „játékban", közösen játszunk, szeretjük egymást, simogatjuk, csókolgatjuk, nyalogatjuk egymást és minden ami elképzelhető a tejszínhabos meggyig és szerető szavakat suttogunk egymásnak. - Nincs passzív fél, még akkor sem, ha csak az egyik megy be a másikba. -
Nekem a kedvem is elmegy a gumibabáktól (A fordítottját sem kedvelem, a csak testiségen alapuló röptiben lelövi a legyet típusú kapcsolatot.).


Persze vannak gyakorlatlanabb emberek, én sem vagyok hű de nagy lepedő gyűrő bajnok, és vannak félénkek, de ez nem azonos a passzivitással, ezen a partner segítségével túl lehet lépni. Persze, ha a partner nem passzívan bámul, hanem aktívan részt vesz a játékban.- Két félős vagy/és gyakorlatlan ember is tud csodát átélni, ha aktívan játszanak és segítik egymást. -


*Fura kategória az aktív, passzív, uni, mert azt most ez mit jelent: Azt, hogy a passzívat megdugják, az aktív dug és az uni mindkettőt csinálja? Számomra ez olyan, mint: „Ki a lány?"

 


Description
kukorica
Posts: 27
Comments: 33
Úgy gondolom, hogy a napi események, melyek velem történnek nem érdekesek, ami érdekes az pedig intim. Így a gondolataimat vagy morgolódásaimat írom le, amikor kedvem van hozzá.
Tags
6 szeretet (6)
4 félelem (4)
4 erkölcs (4)
3 skatulya (3)
2 barátság (2)
2 nevelés (2)
2 aktív (2)
2 szerelem (2)
2 passzív (2)
2 tévhit (2)
2 uni (2)
2 butaság (2)
1 oktatás (1)
1 elfogadás (1)
1 tolerancia (1)
Copyright © 2024 Színes Web Ltd.