Links Contact Us About us Privacy Terms FAQ Add feedback Invite a friend Bookmark English Hungarian
air fire water earth

 

kukorica's blog / Társadalom, társadalomi reakciók / Létezik vagy sem uni, passzív, aktív?
Létezik vagy sem uni, passzív, aktív?

Létezik vagy sem uni, passzív, aktív?

 

Mire is vonatkozhatnak ezek a szavak?
A társadalomban elterjedt tévhit, hogy a melegek felosztják egymás között a szerepeket férfi és női szerepkörökre. És egy kapcsolatban (legyen az pár napos, egy órás, vagy 10 éves) van egy női szerepet és egy férfi szerepet képviselő ember. Ez vonatkozik a mindennapi teendőkre, háztartásra, szerelmi és lelki életre, szexre egyaránt.
A leegyszerűsített gondolkodás szerint, mely megkérdezi, hogy „Melyikőtök a nő?", a szexre egyszerűsíti le a kérdést.

 

A laikusoknak van egy rossz hírem!
Általbán a homoszexuális kapcsolatokban (legyen 1 napos, 1 hónapos, 12 éves, alkalmi, flört stb.) a viszonyok a két ember között pont olyanok, mint a heteroszexuális kapcsolatokban. Ez igaz a szerelemre, az ismerkedésre, az együttélésre és mindenre, még a szerelmi gyilkosságokat is bele értve. Vagyis a homoszexuális kapcsolatok szinte olyanok, mint a heteroszexuális kapcsolatok.
Viszont megfigyelték, hogy a házimunkában, a ház körüli teendőkben és az ügyintézésekben a homoszexuális párok sokkal inkább megosztják egymással a feladatokat vagyis nincs „ez csak a feleség és ez csak a férj feladata".

 

Azt is megfigyelték, hogy az érzelmi kapcsolatok kicsit mások lettek, alapjában véve azonosak, de az egészséges kapcsolatokban mindkét félben megtalálhatóak a női és férfi érzelmi és gondoskodási jegyek. Sőt ha a szerelem három összetevőjét nézzük (vágy, gondoskodás, intimitás), akkor a gondoskodási ösztön szinte azonos gondolatvilággal jelenik meg mindkét emberben.
A heteroszexuális kapcsolatok jó részében ez eltér és inkább tükrözi a hagyományos családmodell igényeit (nő a családi otthon fenntartása, férfi a család eltartása).

 

Ha a fentieket nézzük, akkor a melegek (kivétel mindig akad) univerzális kategóriába tartoznak.

 


Szexualitás:

Ki dugja meg a másikat vagyis ki a lövész?
Uni: lövész és céltábla, aktív: lövész, passzív: céltábla.
Vagy
uni: befogadó és adó, aktív: adó, passzív: befogadó.


De ennek számomra így semmi értelme nincs!

 

Volt egy fiúka és nagyon tetszett nekem, de félénkségből nem mert semmit tenni, csak hanyatt fekve várta, hogy legyen valami és én a csodálatos farkincájába ültem és meglovagoltam.
Én voltam a befogadó és mégis az aktív!

 

Tehát ezek szerint nem az az aktív aki a másikat rendszerint megdugja vagy nem az a passzív, aki rendszerint befogadja a péniszt. Hanem az az aktív, aki a szerelmi játékban aktívan részt vesz és itt mindegy, hogy mik a részletek, csak az, hogy aktívan részt vesz! Az aktív ember kezdeményez, kacérkodik, néha pár pillanatra vagy percre átengedi a kezdeményezés szerepét. Így a legjobb felállás a szexben az aktív + aktív (nem hagyományos meghatározás szerint)!

 

A passzív pedig az a személy, aki csak fekszik és várja a mennyei mannát vagyis oda tartja a fenekét vagy a száját.

 

Csakhogy, ebben a felállásban a fent hagyományosként elfogadott univerzális szerep nem létezik. És valóban meg is kérdőjelezhető, mint ahogyan a homoszexuális kapcsolatok nagyobbik részében a női szerep is.

 

És akkor kiből lehet aktív?
A jó hír az, hogy mindenki lehet aktív. Ami megakadályozza az embereket az nem más, mint a lustaságuk, de legtöbbször a félelmük és gátlásaik. Gyakorlással vagy szakember segítségével legyőzhető mindkettő.
Természetesen a partnerek kölcsönös figyelme, érdeklődése és egymást segítése is szükséges hozzá.
Mert az aktivitás nem attól függ, hogy ki a dugó és ki a fogó!

 

TagsTags: aktív passzív uni 
Comments
  • By Anonymous 5392 Days Ago
    0 points    
    Teljesen felesleges az effajta szerepjáték. Uni, Aktív, vagy Passzív...nem mindegy?
    Egyébként tetszik az írás. Ha adsz engedélyt és egy nevet (bármilyet) akkor szívesen kitenném a kutatas.gay.hu-ra, mint vélemény!

Description
kukorica
Posts: 27
Comments: 33
Úgy gondolom, hogy a napi események, melyek velem történnek nem érdekesek, ami érdekes az pedig intim. Így a gondolataimat vagy morgolódásaimat írom le, amikor kedvem van hozzá.
Tags
6 szeretet (6)
4 félelem (4)
4 erkölcs (4)
3 skatulya (3)
2 barátság (2)
2 nevelés (2)
2 aktív (2)
2 szerelem (2)
2 passzív (2)
2 tévhit (2)
2 uni (2)
2 butaság (2)
1 oktatás (1)
1 elfogadás (1)
1 tolerancia (1)
Copyright © 2024 Színes Web Ltd.