Linkek Kapcsolat Kik vagyunk? Adatvédelem Szabályok GYÍK Történet mentése Hívd meg egy barátod Könyvjelző English Hungarian
air fire water earth

 

Hír
júliusjúlius 0 Hozzászólás Társadalom, társadalomi reakciók Társadalom, társadalomi reakciók

sztereotípia:
Felszínesen általánosító vélemény, negatív elképzelések és előítéletek együttese.

Nemiség kapcsán:
A nemi sztereotípiák alapvető általánosítások, sokszor alaptalan elképzelések valósként kezelése, a nemi szerepek és nemi csoportok kapcsán.

Csoportok kapcsán:
Sztereotípia egy fix és elterjedt meggyőződés, vagy a kép, egy-egy meghatározott társadalmi csoportokra vagy egyének típusaira, a valóság vizsgálata vagy megismerésének vágy nélkül.A hír:
-HVG.hu-
2010. július 30., péntek, 10:59
Szerző: MTI

 

Ezentúl már nem kerülik a nemi sztereotípiák erősítését az óvodákban

 

Módosult az óvodai nevelés alapprogramja, a kormány döntése értelmében abból kikerült a nemi sztereotípiák erősítésének tudatos kerülése - közölte Hoffmann Rózsa pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

 

Az oktatási államtitkár kiemelte: a korábbi kormányrendelet vitatható irányba befolyásolhatta volna a gyermekek erkölcsi, szellemi fejlődését, ezért elengedhetetlenül szükséges volt a korrekció. Felidézte: az előző kabinet tavaly novemberben módosította az alapprogramot. A szakmai és társadalmi egyeztetések után kerültek bele olyan elemek, amelyek komoly felháborodást váltottak ki a szülők és az óvodapedagógusok körében.

 


- A hírt nem politikai célzattal idéztem.
Én az oktatásban és a mihamarabbi felvilágosításban, nevelésben hiszek. Véleményem szerint a tolerancia és az egymás feltétel nélküli elfogadása nagyrészt kisgyerek korban dől el és jórészt a szülőkön és a nevelésen, nevelő intézmények (a társadalom egyik szervezett megnyilvánulási helye) hozzáállásán múlik. -

 

Hozzászólások
  • Nincsenek hozzászólások

Leírás
kukorica
Bejegyzés: 27
Hozzászólások: 33
Úgy gondolom, hogy a napi események, melyek velem történnek nem érdekesek, ami érdekes az pedig intim. Így a gondolataimat vagy morgolódásaimat írom le, amikor kedvem van hozzá.
Cimkék
6 szeretet (6)
4 félelem (4)
4 erkölcs (4)
3 skatulya (3)
2 barátság (2)
2 nevelés (2)
2 aktív (2)
2 szerelem (2)
2 passzív (2)
2 tévhit (2)
2 uni (2)
2 butaság (2)
1 oktatás (1)
1 elfogadás (1)
1 tolerancia (1)
Copyright © 2024 Színes Web Kft.